arct!c: ajj, umkneło mojej uwadze
.
daroc: własnie chodzi o to by było
Ctrl+Shift, ale bez bez tego
Click'a
a co autor powie w temacie tych okienek aktywnych, niekatywnych i zamkniętych :>
Olórin
29.01.2006 - 21:02
A dokładniej o co chodzi?
Może po prostu niech to będzie kolejny skrót, który można będzie ustawić sobie w
klavie? A tak swoją drogą to o ile dobrze pamiętam w
klavie, podobnie jak w wielu innych programach oraz w samym Windowsie (chodzi o skróty do plików), nie można ustawiać skrótów klawiszowych składających się tylko z klawiszy shift, ctrl i alt.
QUOTE(Olórin @ 29.01.2006 - 21:06)
A dokładniej o co chodzi?
chodzi o to, że mając kilka osób w zakładkach w tabletce, wszystkie osoby poza tą jedną, z kórą aktualnie rozmawiam, są traktowane tak jakby rozmowa nie była rozpoczęta (a powinna byc traktowana jako rozmowa nieaktywna) i choidz o to ze dzwiek wiadomośći jaki dostaję od wszystkich osob (poza tą z którą aktualnie rozmawiam) to dzwięk rozpoczęcia nowej rozmowy, niezależnie czy ta osoba jest już w zakładkach na tabletce.
Olórin
30.01.2006 - 15:56
W tym temacie mogą zdziałać autorzy danych wtyczek. Stosowne nagłówki są dosępne w 1. poscie.
Mała propozycja nie wiem czy się komuś spodoba ale marzy mi się żeby było jak w ircu czyli dodać możliwość ustawienia belki z kontaktami oprócz u góry i na dole to jescze z lewa, ewentualnie z prawa, niektórzy przypomną sobie stare dobre czasy:)
Pozdro i respect dla autora wtyczuchny:)
arct!c
31.01.2006 - 17:58
W mircu wygląda to ładnie - sam używałem, ale sądzę że okno rozmowy źle z tym będzie wyglądać - jak masz np. 10literowe kontakty. Ew, można skracać nazwę.
Wlasnie fajnie by to wyglądało może wieczorkiem jakiś montażyk w szopie zrobie:) to zobaczymy jak by to wyglądało:) a skracać owszem można.
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
dulek000
31.01.2006 - 21:13
W nowym kIEView jest… ma być taka lista.
Devlog:
- Przycisk odpinania okna wyświetlany jedynie przy odpiętym oknie
- Blokowanie okna zbiorczego (na hasło) - pamiętane między restartami K + blokowanie dostępu do histori.
- Opcjonalne przypinanie wszystkich okien przy blokowaniu
Gosh... Olórin - normalnie trzeba Cię ozłocić
Dzieki Olorin - wtyka genialna.
Chiałbym tylko jeszcze spytać o to zamknięcie MiddleClickiem, chyba w Devlogu napisałeś,
a mam wersję [tabletKa 1.5.0.161] i nie widzę tej opcji =/
To zapowiedź kolejnej wersji. Uprzedzam wszelkie pytania, na pewno nie pojawi się prędzej niż za tydzień.
Gryzie mi sie z tlenem :/ gdy ktos sie odzywa okieno sie blokuje i wiesza
Konnekt_log ... v 0.6.22.137 | ui 0.1.21.50
CODE
--- Core columns set ---
## [CORE] * plugin - plugins\dwutlenek.dll
## [CORE] * plugin - plugins\exPIMP.dll
## [CORE] * plugin - plugins\gg.dll
## [CORE] * plugin - plugins\ggimage.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kIEview.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kjabber.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kLAN.dll
## [CORE] * plugin - plugins\konnferencja.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kstyle.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kTransfer.dll
## [CORE] * plugin - plugins\notify.dll
## [CORE] * plugin - plugins\sms.dll
## [CORE] * plugin - plugins\sound.dll
## [CORE] * plugin - plugins\update.dll
## [CORE] * plugin - plugins\ggcrypt.dll
## [CORE] * plugin - plugins\GetToKnow.dll
## [CORE] * plugin - plugins\grupy.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kboard.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kMigacz.dll
## [CORE] * plugin - plugins\linKer.dll
## [CORE] * plugin - plugins\checky.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kZmieniacz.dll
## [CORE] * plugin - plugins\DzielniK.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kDodatki.dll
## [CORE] * plugin - plugins\tabletka.dll
## [CORE] * plugin - plugins\krss.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kAway2.dll
## [CORE] * plugin - plugins\kgoboard.dll
## [CORE] * plugin - plugins\KiK.dll
CODE
Critical Structured Exception caught. Preping more info...
Access Violation
--------------------
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x1000768F in the main Thread.
Information: can't read 38
inIM: 22200(0x12e39c , 0x0)(30B) [wXP UI->wXP UI]
Stack trace:
.0000768F [ui_0.1.21.50]
.00035057 [ui_0.1.21.50]
.00013A8A [konnekt_0.6.22.137]
.00008816 GetDC+0x0000014F [USER32_5.1.2600.2622]
.0000B89B GetParent+0x0000016C [USER32_5.1.2600.2622]
.0000B903 SendMessageW+0x00000049 [USER32_5.1.2600.2622]
.00073FFA FlatSB_SetScrollProp+0x00030C89 [COMCTL32_6.0.2900.2180]
.00074E6B CreateToolbar+0x00000B67 [COMCTL32_6.0.2900.2180]
.00008734 GetDC+0x0000006D [USER32_5.1.2600.2622]
.00008816 GetDC+0x0000014F [USER32_5.1.2600.2622]
.000089CD GetWindowLongW+0x00000127 [USER32_5.1.2600.2622]
.00008A10 DispatchMessageW+0x0000000F [USER32_5.1.2600.2622]
.0001E097 IsDialogMessageW+0x000000DB [USER32_5.1.2600.2622]
.0002C6AB IsDialogMessageA+0x0000004A [USER32_5.1.2600.2622]
.00014EEA [konnekt_0.6.22.137]
E83C8026
## [CORE] Aborting...
Gdy usunaołem tabletKe działanormalnie pełen log komu wysłać ??
ja zauwazylem taki bug, ze po zamknieciu okna (przez przycisk zamykania rozmowy lub skroty) okno rozmowy czyści sie :/ bardzo mi to utrudnia czasami życie, bo wyłączam osobe na powiedzmy godzine i pozniej nie pamietam o czym z nią rozmawiałem:P albo nie widze zmian statusów...
Greybrow
5.02.2006 - 10:46
Dobra robota.
Kilka propozycji:
Brakuje własnych definicji klików myszy na guziki zakładek.
Dla mnie standardowo zakładki się zamyka środkowym przyciskiem myszy np, a tu brak możliwości wyboru
Da się zrobić tak, żeby się aktualna ikona statusu pojawiała się zamiast ikonki kartki z ołówkiem w lewym górnym rogu okna?
Da się zrobić tak, żeby to były prawdziwe zakładki zamiast przycisków?
Wareczek
5.02.2006 - 12:45
Olórin jesteś twórcą znakomitej wtyczki FavIcon. Mógłbyś zintegrować ją z tabletKą ?? Byłoby milusio
marcin_pl
5.02.2006 - 15:18
QUOTE(Swift @ 5.02.2006 - 09:56)
ja zauwazylem taki bug, ze po zamknieciu okna (przez przycisk zamykania rozmowy lub skroty) okno rozmowy czyści sie :/ bardzo mi to utrudnia czasami życie, bo wyłączam osobe na powiedzmy godzine i pozniej nie pamietam o czym z nią rozmawiałem:P albo nie widze zmian statusów...
Ustawienia Konnekta/interfejs/wiadomości, tam zaznaczasz pierwszą opcję z góry. Tabletka nie ma z tym nic wspólnego. No i logiczne jest, że zawartość okna jest kasowana przy restarcie konnekta.
QUOTE(Greybrow @ 5.02.2006 - 10:50)
Da się zrobić tak, żeby się aktualna ikona statusu pojawiała się zamiast ikonki kartki z ołówkiem w lewym górnym rogu okna?
Ad1: Zapewne się da ale z tym raczej powinieneś walić do autora Konnekta a nie jednej wtyczki.
Ad2: Zależy co rozumiesz przez "prawdziwe" zakładki. Zacznijmy od tego, że to NIE są zakładki tylko karty (taka jest oficjalna nazwa na angielskie TAB używana w najnowszym FF i Operze i zatwierdzona wspólnie przez twórców przeglądarek). Zakładki w FF i Operze to coś jak Ulubione w IE (ang bookmarks, więc nazwa poprawna) i nie ma to nic wspólnego z tym co oferuje tabletka.
dulek000
5.02.2006 - 16:37
Dobra robota.
Kilka propozycji:
Brakuje własnych definicji klików myszy na guziki zakładek.
Dla mnie standardowo zakładki się zamyka środkowym przyciskiem myszy np, a tu brak możliwości wyboru
Przecież to jest w devlogu…
Nie dałoby się wtedy przesuwać zakładek pomiędzy miejscami - Olórin o tym pisał kilka stron wcześniej.
1. uruchamiam konnekta
2. otwieram dwie rozmowy
3. otwieram ustawienia konnekta
4. wychodze z ustawień nic nie zmieniając poprzez OK
5. znikają zakładki :/ ->
zobacz tu!6. ponownie otwieram ustawienia konnekta
7. wychodze z ustawień nic nie zmieniając poprzez OK
8. zakładki znów są widoczne!!!
...i tak w kółko
keeveek
6.02.2006 - 15:21
u mnie to się nie zdarza.
Mam dokładnie ten sam problem co u Zhvira....za mocno się nie znam, ale tak chyba być nie powinno :>
bakerss
6.02.2006 - 18:58
QUOTE(dulek000 @ 5.02.2006 - 18:41)
Nie dałoby się wtedy przesuwać zakładek pomiędzy miejscami -Olórin o tym pisał kilka stron wcześniej.
Mi to wrecz czasami przeszkadza, sa zbyt czułe na klikniecia i czesto przez przypadek sie przesuwaja, wiec nie miałbym nic przeciwko tego jako opcji ;]
Było pisane, że w nowej wersji będzie ustawione około 200ms odstępu czasu, tzn. jeśli "chwycisz" myszką przycisk na krócej niż 0,2 sekundy to nic nie przesuniesz. Była też mowa o przesunięciu o minimum ileśtam pikseli - moim zdaniem lepsze rozwiązanie (zastosowane chociażby w Windowsie przy przesuwaniu ikon).
KoSiarzPL
6.02.2006 - 23:16
Opoznmienie juz jest wprowadzone nie rozwiazuje ono jednak wszystkich problemow. Mysle ze rozwiazanie ktore podalem z obliczaniem przesuniec w poziomie jest proste do zrobienia i olorin napewno powinien sobie z nim poradzic jesli bedzie chcial. Osobiscie nie widze sensu wpowazdania jakichkolwiek nowych funkcji przed poprawa obeznych bledow.
Zauważyłem, że gdy prowadzę rozmowę w tabletce, a jednocześnie chce napisać coś w np. notatniku, to przy przytrzymaniu jakijkolwiek literki komputer zamiast wpisać duuuuuuuuuużo znaków, wpisuje jeden i kursor sie zatrzymuje. Może ktoś potwierdzić takie zachowanie?
Ja nie potwierdzam... u mnie wszystko działa tak jak powinno
Andrzej1307
7.02.2006 - 22:24
nie wiem czy juz ktos o tym pisal - w momencie kiedy rozmawiam z jedna osoba i potem otworze inna zakladke (nie zawsze tak jest) nie widac paska zakladek. pojawia sie on dopiero kiedy zmienie rozmiar okna
misiekf
8.02.2006 - 18:13
mam podobny problem, pasek zakładek znika... reset konnekta i jest ok przez pewien czas i znów to samo...
dulek000
8.02.2006 - 22:04
Jeżeli chcecie, żeby Olórin to poprawił to załączcie logi z takiego zdarzenia…
Ninja AX
9.02.2006 - 02:36
hm... bug wykrylem tak troche...
gdy wpisuje tekst w okienku, wysylam a nastepnie klikam na okno rozmowy i chce przewinac okno do gory rolka w myszce - nie da sie przez dluzsza chwile. wyglada to tak jakbym najpierw musial wirtualnie przesunac tekst, ktory przed chwila wstukalem...
dosc wkurzajace. obracam rolka jak porąbany a okno stoi w miejscu.
ponadto w pewnej chwili podczas przelaczania ppojawilo mi sie takie cos:
nastepnie po kliknieciu na rozmowe z innym kontaktem zamienia sie w:
po kilkakrotnym minimalizowaniu i przywracaniu owy pasek znika, pozniej znow sie pojawia, nie za czesto ale pojawia sie.
ten brazowawy pasek wyglada jak pasek nieaktywnego okna windowsa (tak mam ustawiony wyglad w opcjach). tylko skad on sie tam bierze to nie mam pojecia =].
jesli to juz bylo to wybaczcie, nie wytrwalem z czytaniem calego watku ^^. za pozna pora
.
a za wtyczke wielkie dzieki! co prawda jest troche bledow, ale jednak przy niej pozostane
.
nastepny bug:
gdy mam otwarte okno z zakladkami i klikam dwukrotnie na liscie kontaktow na jakis nick, nastepnie prawym przyciskiem znow na tej osobie i daje zamknij rozmowe, nastepnie znow wybieram menu kontekstowe - "zamknij rozmowe" nadal tam jest. odpiecie i zamkniecie okna odpietego nie pomaga. kazda osoba, z ktora prowadzilem konwersacje ma juz do restartu konnekta w menu kontekstowym opcje wtyczki tabletK.
QUOTE(Olórin @ 22.12.2005 - 22:25)
[*]Nie działa kopiowanie z okna rozmowy - włączyć kopiowanie w stylu IRC
gdzie jest ta opcja bo przeryłem całego konnekta i albo slepy jestem albo... no nie wiem
dulek000
9.02.2006 - 11:44
Ninja AX: Bugi z niedziałającą rolką i z nieusuwanymi menusami były już zgłaszane. Ten drugi będzie poprawiony w najbliższej wersji.
wiciu2: Ustawienia->Wiadomości->Automatycznie kopiuj tekst w oknie po zaznaczeniu.
Ninja AX
9.02.2006 - 22:38
no tak wlasnie mi sie wydawalo, ze cos juz moglo byc, ale ledwo widzialem swojego posta
.
wiecej na razie nie widze, i dobrze, bo to przydatne. gdyby jeszcze sciagalo zamiast koperty standardowa ikone wiadomosci, bo ten kod, ktory byl podany nie podzialal
.i nie moge zamienic..
Olórin
11.02.2006 - 11:02
Troche postów sie nazbierało więc po kolei...
Współpraca z FavIconem? Koniecznie
O ile w przypadku odpiętych okien rozmowy to miałoby sens, w tym przypadku nie podoba mi się to
zvhir - poprawione, problem jest tylko gdy masz toolbar u góry...
januh - Jaki system?
Myślę że uda mi się wypuścić następną, poprawioną wersję w najbliższych dniach
Mój OS: Windows 2000 sp5, BEZ internet explorera, Z mshtml engine z ie5...
QUOTE(marcin_pl @ 5.02.2006 - 15:22)
Ustawienia Konnekta/interfejs/wiadomości, tam zaznaczasz pierwszą opcję z góry. Tabletka nie ma z tym nic wspólnego. No i logiczne jest, że zawartość okna jest kasowana przy restarcie konnekta.
konnekta wylaczam raz na 3-4 dni, a okna kasuja mi sie po 10-15 razy w ciagu tego czasu...
jesli chodzi o zapamietywanie zawartosci okna to mam tą opcje włączona od kiedy uzywam konnekta (od kilku lat)
Wareczek
16.02.2006 - 01:26
Witam. Problem mój przytoczyłem już w temacie tabletKa, ale nikt nie zauważył. Chyba obrazek pokaże o co dokładnie chodzi, a jeśli nie to problem w tym, że w tabletce brak jest odwołania do FavIcon, albo odwrotnie ...
Ktoś mnie rozumie ?
// przeniesiono post. A tak w ogóle to było zgłaszane i będzie poprawione
Mi jezeli mam otworzone np 2 osoby to jeżeli gadam z X a y coś napsize to wyskakuje mi takie coś
błąd
Lwiczek
17.02.2006 - 21:53
W przypadku gdy kontakt posiada opis pionowy to po najechaniu na przycisk tabletki wyswietla sie w jednej dlugiej linii totalnie ignorujac znak nowej lini... moze blad, moze feature... niemniej utrudnia czytanie niektorych opisow.
Rozwiazanie - wprowadzenie wyswietlania poprawnego pionowych opisow LUB wyswietlanie tak jak jest z dodanie sygnalizacji tego ze linia jest lamana [na przyklad wstawiajac " / " w miejscu nowego akapitu]
Olórin
17.02.2006 - 22:13
Błąd windowsa.
Lwiczek
17.02.2006 - 23:05
'nienaprawialny'? :>
dulek000
18.02.2006 - 00:18
Wstawianie "/" pewnie da się zrobić.
Lwiczek
18.02.2006 - 00:33
Byloby milo ;]
Czy może ktoś wie dlaczego mi się
tak dzieje, i jak to naprawić bo bym chętnie korzytsał z tej wtyczki gdyby nie to coś :/
Używam wtyczek:
knotify, kstyle, kdodatki, olew.k, k.birth, k.board, tłok, linker, zmieniacz, ktranswer
Logów nie ma bo to nie błąd który je wywala, to raczej błąd za CZEGOŚ przyczyną, może jakiejś wtyczki lub czegoś innego.
keeveek
18.02.2006 - 20:24
wyłącz automatyczne otwieranie okna rozmowy całkowicie, masz ustawione obecnie na zminimalizowane [nie zakładek!]
Je, działa, kocham cię. Znacznie ułatwiłeś mi zycie
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
chcialbym aby tabletKa nie reagowała na to co sie dzieje na K.Board
strasznie to denerwuje kiedy wszedzie w konnekcie (lista, pasek zadan - rozmowa+k.board) miga mi koperta i na pasku zadan 'okno' sie podswietla ;]
marcin_pl
20.02.2006 - 19:49
Kiedy można się spodziewać nowej wersji?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.