idarek
13.10.2006 - 07:39
Zaktualizowałem plugin tabletKa z centralki i występuje błąd podczas włączania konnekta
CODE
## [CORE] --- UI prepared ---
## [kStyle] --- Applying theme ArkCrystal ---
## [GG] --- LibGaduw32 v: CVS ---
## [kAQQ] 24012
## [kAQQ] Subclass akcji okna wysylania o owner: 147
## [tabletKa] Tabs::WndProc - WM_CREATE
## [tabletKa] Tabs::WndProc - Tabs::Reposition, cx=627, cy=500
## [tabletKa] Tabs::SetAlpha()
## [wXP UI] -> autostart = 0
## [tabletKa] Tabs::IStart - SavedSession: 1073743296
Locking...
Lock applied
Critical Structured Exception caught. Preping more info...
Access Violation
--------------------
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C3417FB in the "tabletKa.Tabs::RevertSession" thread.
Information: can't read 0
lastIM: 248(0x19ab7e0 , 0x0)(30B) [tabletKa->CORE]
Stack trace:
.000017FB strlen+0x00000026 [MSVCR71_7.10.3052.4]
Olórin
13.10.2006 - 15:02
Jaki tryb wznawiania sesji ustawiony (automatyczny czy pytanie)?
nie rozumiem dokładnie ale strzele
Występował przy pytaniu o profil jak i przy ładowaniu K na starcie
Olórin
13.10.2006 - 15:14
konfig->tabletka-> automatycznie przywracaj sesję
bedzie kłopot z odpowiedzią na to pytanie bo nie moge właczyć K z tą wtyczką by mi nie padł error.
Jedynie moge powiedzieć że nie bawiłem sie konfiguracją tej wtyczki pod tym wzgledem wiec powinieneś wiedzieć
dulek000
13.10.2006 - 18:31
Wyeksportuj konfigurację expimpem - tam znajdziesz ustawienia opcji niewłączonych wtyczek.
ursus6
13.10.2006 - 18:47
Błąd co powyżej.
Tabs/AutoRevertSession = 0
Olórin
14.10.2006 - 09:11
Sprawdźcie nową wersję.
narazie działa
a prawy alt+e jak zamykal okno tak dalej zamyka...
beosia
14.10.2006 - 19:18
powiem tylko tyle: niech autorzy tabletki i kaqq porozmawiają ze sobą i ustalą co jest przyczyną błędu ctrl+tab i przestańcie odsyłać użytkowników mówiąc że to nie wasza wina bo nie tędy droga
Olórin
14.10.2006 - 20:24
Ja słyszę pierwszy raz o związku tego z kaqq, rozwoju kaqq nie śledzę... (Tymczasowym) rozwiązaniem jest przesunięcie tabletki pod kaqq
Edit: Przebadałem sprawę, kAQQ blokuje również działanie k.lawy w oknie rozmowy i działanie drag'n'dropa w ggimage...
no więc Ja sprawdziłem... i (przynajmniej u mnie) sprawę z ctrl+tab rozwiązuje przesunięcie kolejności ładowania wtyczek, tak by kaqq ładowało się przed tabletką.
Olórin
15.10.2006 - 19:14
Zaktualizujcie kAQQ, powinno być dobrze.
Andrzej1307
16.10.2006 - 07:10
Jest ok, skróty działają. Dzięki
MichAelis
16.10.2006 - 17:32
Problem jest taki, mam kilka zakladek i jak dochodzi wiadomosc od uzytkownika ktory "jest" na nieaktywnej w danej chwili zakladce. To kNotify powiadamia mnie jakby doszla nowa wiadomosci
da sie to wylaczyc?
Olórin
16.10.2006 - 17:38
Przeczytaj 1. post.
MichAelis
19.10.2006 - 12:07
Czytalem juz wczesniej i nic tam nie ma o moim problemie. Jesli masz na mysli:
"Po otrzymaniu wiadomości automatycznie przeskakuje na tab danego rozmówcy - ustawić Konfiguracja->Interfejs->Wiadomości->Automatyczne otwieranie okien po nadejściu wiadomości->Wyłączone"
to wlasnie tak mam ustawione
Olórin
19.10.2006 - 13:05
Przeczytaj jeszcze raz, uważnie.
@MichAelis
QUOTE(Olórin @ 22.12.2005 - 23:25)
Denerwuje KNotify?
- Wersja czysta + fix dla tabletki: (+ 32) -- file is missing --
- Wersja z fixem skolimy odnośnie obsługi łączenia i rozłączania + fix dla tabletki: -- file is missing --
- Wersja z fixem skolimy odnośnie obsługi łączenia i rozłączania -- file is missing --
Mirage
26.10.2006 - 15:53
Dziś pojawił mi się dość niespodziewany problem z wtyczką tabletKa.
Oto on:
Występuje on wtedy, gdy klikne prawym przyciskiem myszy na którąś zakładkę.
Próbowałem na nowo zainstalować wtyczkę, lecz nic to nie dało.
Co zrobić, aby ten błąd mi się nie pojawiał?
Olórin
26.10.2006 - 16:34
Jak nie masz to zainstaluj najnowszą betę.
Mirage
28.10.2006 - 15:35
Zrobiłem tak jak napisałeś, przez kilka dni nie było problemów, do dziś. Po uruchomieniu konnekta ponownie pojawia sie wspomniany przeze mnie wyżej błąd.
Olórin
28.10.2006 - 19:51
Upewnij się czy masz na pewno najnowszą (1.6.2.241), w tej ten błąd już nie może występować.
Mirage
28.10.2006 - 21:12
Zgadza się, mam tą wcześniejszą - 1.6.2.158. Szukałem po całym forum i na stronie tej wersji, którą podałeś, niestety bezskutecznie. Mógłbym prosić o linka?
Olórin
28.10.2006 - 21:18
centralka beta
Dodam znowu coś od siebie. Znowu przywracanie sesji, ale tym razem sytuacja dość egzotyczna.
Mam dwa systemy, oba to XP. Konnekt jest jeden, jeden system ma w systemie plików dowiązania do folderu Konnekta w drugim systemie (widzi je "jak własne").
Jeśli rozmawiam na pierwszym i chyba dodatkowo w rozmowie prześlę jakiś obrazek przez GGImage, to po zmianie systemu, kiedy Konnekt przywraca tamtą sesję - wywala bluescreen i system się restartuje. I tak z 5 razy, dopóki nie uda mi się kliknąć "anuluj" na czas (to jednak trudne, bo jak przycisk widać, to jest już za późno
)
sn0wman
3.11.2006 - 15:35
[1.6.2.241]
jeśli zamykając konnekta nie miałem żadnej zakładki włączonej, to dlaczego zawsze odtwarza mi się ostatnia zamknięta, nawet pusta ?
dampis
18.11.2006 - 17:23
nowa beta z centralki nie dziala, konnekt wywala monit ze wtyczka nie moze byc zaladowana
@down:
działa, dzięki.pzdr
marszal
19.11.2006 - 12:10
K.notify nie wyswietla przchodzących rozmów [statusy chodza], probowalem z oby trzema K.notify z pierwszego postu i nic.
TabletKa 1.6.2.253
stanmar
20.11.2006 - 15:34
Tak, potwierdzam, brak wyswietlania k.notify z przychodzacymi wiadomosciami
dampis
20.11.2006 - 15:46
mam nowa bete tabletki i to pierwsze(inne tez sprawdzalem) k.notify z pierwszego posta tego tematu i gdy dostaje wiadomosc to k.notify o tym informuje, ale gdy zmakne rozmowe z tym kontaktem czy to przez zamykanie okna IEView czy przez przycisk na pasku zakladek, to jesli ten kontakt jeszcze raz do mnie napisze to wtedy k.notify nie wyswietla informacji o wiadomosci.
.misiek
20.11.2006 - 16:06
Potwierdzam spostrzezenia wyzej wymienione, ale swoja droga mnie to sie tam to podoba
Jak bedziesz naprawial Olórin to daj opcje gdzies zeby to dzialalo jak teraz
A teraz do sedna mojej sprawy. Mianowicie nie wiedzialem gdzie mam napisac o tym, czy w temacie tabletki, czy w temacie klawy, ale chodzi o to ze przypisalem sobie skrot ctrl+w do zamykania zakladki rozmowy. Skrot przypisany jest tylko do okna rozmowy. Nie wiem czy wczesniej to dzialalo, gdyz dopiero niedawno zaczalem tego uzywac
Problem polega na tym ze jak "nadusze" ctrl+w to zamyka mi zakladke aktywna i jeszcze jedna jakas losowa przewaznie [a ta losowa jest ktoras gdzie osoba jest online, a jesli takiej nie ma, to zamyka pierwsza po lewej od tej ktora jest aktywna]. I dzieje sie tak w 90% przypadkow. Pozostale 10% dziala dobrze. Tzn zamyka jedna zakladke a reszty nie rusza
Mysle ze jest w miare jasno napisane.
log:
>here<@down
To dopiero plama
Do kosza z tym postem
Ctrl+W domyślnie zamyka zakładkę, nie trzeba dodawać w kLawie skrótu ;-)
zdaje sie ze jeszcze przewijanie scroll'em nie dziala natomiast po odepnieciu okna dziala
a tak
wogole to piekne urzadzenie
ciaastek
27.11.2006 - 08:54
Działa przewijanie scrollem, ale musi być aktywne pole do wpisywania wiadomości.
w najnowszej tabletce info o wlaczeniu kAway2 nie jest wysylane w ogole. na mysli mam o otwarte okno. domyslam sie ze przy poprawianiu bugu wysylajacego do szyskich wylaczono prawidlowe dzialanie przez przypadek.
EDIT: nie wiem czy olorin dostal ode mnie odp na PM, ale nowa tabletka na centralce beta nie ma zadnych problemow z synchronizacja kAway2...
Zauwazyłem pewien błąd po zaktualizowaniu tabletki, tak sądze, że to jej wina bo nic innego nie instalowałem do konnekta, mianowicie gdy wysyłam koledze linka www.filmweb.pl/Film?id=141542 to on dostaje tego samego linka tyle że wszystkie słowa małymi literami czyli www.filmweb.pl/film?id=141542, jak widać zmienia sie tylko napis FILM po slashu nie jest z wielkiej litery, niby nic ale wtedy taki link nie działa!, wcześniej nie było taki problemów i kolega wchodził normalnie w moje linki z filmweba. Jest to dość uciążliwe, bo cały czas ktoś pisze że nie działa link:)
Olórin
28.12.2006 - 20:48
tabletka nie ma nic do treści wiadomości.
To 'wina'(bo wg mnie to nieumiejętność posługiwania się wtyczką) K+'a, masz po prostu włączone zamienianie na poprawne zdania, tzn takie, gdzie tylko pierwsza litera zdania jest wielka, a reszta mała.
Nie używam K+, ani zadnej innej co zmienia wiadomosci typu cenzura czy cos w tym stylu. No trudno poszukam moze to cos innego, dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
wit363
30.12.2006 - 14:40
Mam pytanie gdy mam okno rozmowy otwarte i kiedy pisze odpowiedz i przychodzi nowa wiadomość automatycznie mi na nią przełacza jak to wyłączyć (wiem że się da ale przez metode prób i błedów zajmie mi to wieki)
bogdan89
30.12.2006 - 15:03
Nie cytować ostatniego posta!
a sprawdzałeś podstawowe ustawienia Konnekta?
Ustawienia -> Interfejs -> Wiadomości ->
tam jes takie coś: Automatyczne otwieranie okien po nadejściu wiadomości. Wyłącz to.
Jesli dobrze rozumiem Twoj problem, to moje rozwiązanie powinno pomóc.
wit363
30.12.2006 - 15:08
Dzięki już wszystko jest ok
Olórin, mozesz cos zrobic z tym fantem(niedziala skrot ctl+c w oknie rozmowy)
keeveek
6.01.2007 - 15:17
nie wiem na co komu ctrl+c , kopiowanie w stylu irc jest wygodniejsze.
QUOTE(stanmar @ 20.11.2006 - 15:38)
Tak, potwierdzam, brak wyswietlania k.notify z przychodzacymi wiadomosciami
coś się zmieni, olorin?
keeveek
6.01.2007 - 15:36
ściągnięte poprawione notify? (to pod tabletKę)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.